Дружня зустріч

     12 жовтня 2012 року у Миколаївському юридичному ліцеї відбулася дружня зустріч керівників навчальних та виховних закладів, установ та організацій, які є партнерами  в рамках соціально-педагогічного комплексу, освітнього соціокультурного кластеру  для здійснення спільної діяльності в галузі загальної середньої освіти. Серед гостей були директор МСНВК для дітей зі зниженим зором Могильникова Антонінаalt
Дмитрівна, завідуюча ДНЗ №47 «Барвінок» Сербенюк Олена Анатоліївна, директор Гуманітарного інституту НУК ім. адмірала Макарова Бобіна Олег Валерійович, заступник начальника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Чепко Павло Олексійович, заступник начальника Миколаївського міського управління юстиції Бадалова Ольга Сергіївна, головний спеціаліст головного управління юстиції в Миколаївській області Головата Тетяна Сергіївна, заступник директора НМЦ Тарасова Ольга Володимирівна, завідуюча лабораторією профільного навчання МОІППО Стойкова Вікторія Володимирівна.
     Головною метою навчально-виховного об’єднання «Правова освіта регіону» є формування цілісного культурно-освітнього середовища навчання, виховання і розвитку юного покоління, створення для сільських дітей можливостей широкого вибору освітніх послуг у здійсненні індивідуальних освітніх траєкторій, забезпечення рівного доступу до якісної освіти.
 alt
    На початку зустрічі директор Парамонова Т.В. та агітклуб «Правовик» презентували ліцей, Тамара Володимирівна зазначила основну мету зустрічі, познайомила з програмою установчих зборів учасників освітнього округу.

     Стойкова В.В. наголосила на тому, що освітні округи в Миколаївській області створені з метою залучення учнів до допрофільного навчання та допрофесійної підготовки, зазначила, що опорним навчальним закладом у цій роботі є Миколаївський юридичний ліцей. Після цього була проведена екскурсія по ліцею, підписаний керівниками договір про створення навчально-виховного об’єднання «Правова освіта регіону» та обраний голова координаційної ради – Парамонова Т.В.
     Усі учасники цієї зустрічі зазначили, що такі освітні округи потрібні, тому що вони, перш за все, популяризують розвиток профільного навчання.