Виставка Покосенка

Історія в полотнах

       Учні Миколаївського юридичного ліцею мають унікальну можливість доторкнутися до прекрасного, здійснити подорож у минуле по куточках рідного міста часів довоєнного періоду разом з автором картин представлених на виставці в актовій залі ліцею.

     Давня дружба повязує Олександра Даниловича Покосенка з педагогічним колективом та учнями ліцею. Свідченням є подарована ліцею картина «Єврейський молитовний будинок». То ж це вже втретє виставляється експозиція картин члена Спілки художників України, ветерана Великої Вітчизняної війни, почесного громадянина м. Миколаєва Покосенка О.Д.

    Виставку відкрила директор ліцею Парамонова Т.В. зі словами вдячності за надану можливість учням познайомитись з прекрасними полотнами художника, з якими можна помандрувати в минуле що пішло з нашого міста назавжди. Адже виставка називається «Старий Миколаїв».

    Цікаво бродити по «Старому Миколаєву» разом з художником, який може розповісти про кожний дім, вулицю цілу історію. Картини відображають первісний вигляд яхт-клубу, будинку Аркасів, католицького собору, театру  Шеффера, Маріїнської гімназії.

    У виступі Олександра Даниловича звучала велика любов до рідного міста, в якому він народився і в якому жили його діди й батьки. Це спонукало художника зберегти в памяті потомків памятки архітектури і культури. Так виникла ідея створення цілої серії картин «Старий Миколаїв». У кожній картині закладений великий філософський зміст, і в молодого покоління це викликає глибоке відчуття відповідальності за минуле і майбутнє нашого міста. Учні ліцею подякували художнику за цінну розповідь і представлену можливість поринути у світ історії свого міста.

                                                                                                                               Порожня Г П., бібліотекар ліцею

 

alt