Правовик у ЗОШ №35

   У середу, 28 березня, члени «Клубу «Правовик»» Миколаївського юридичного ліцею (Аліна Б’ялік, Валентина Дядій, Катерина Капуста, Марія Терлецька) виступили перед 9 класами ЗОШ № 35 з програмою "Твоя компанія на вулиці. Особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх. Адміністративна відповідальність неповнолітніх за паління в громадських місцях".

       Спочатку дівчата розповіли про види компаній, у які можна потрапити на вулиці, про віктимну поведінку та її наслідки, про значення «вулиці» для сучасного підлітка. Також ліцеїстки ознайомили учнів з основними нормативно-правовими актами, в яких вказано міри відповідальності неповнолітніх у разі правопорушень. Активно працюючи у групах, школярі розглядали різні ситуації і висловлювали думки з приводу їх вирішення, а члени "Клубу" коментували їх, спираючись на чинне законодавство.  Потім групи спілкувалися між собою. Вони проводили ігровий експеримент і дійшли висновку, що одній людині важче протистояти натовпу і легше потрапити під його шкідливий вплив.

      Тому наостанок дівчата звернулися до учнів із порадами "Як вчасно сказати "Ні!"", закликали бути обачнішими у виборі компаній і наполегливими в захисті прав.

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt