Правовик у ЗОШ №19

       У середу, 13 грудня, члени «Клубу «Правовик»» Миколаївського юридичного ліцею (Аліна Б’ялік, Валентина Дядій, Катерина Капуста, Марія Терлецька) виступили перед дев’ятикласниками ЗОШ № 19.

 

    Спочатку ліцеїсти зазначили основні законодавчі акти, що закріплюють права дітей. За допомогою паперових геометричних фігурок учні розподілилися на чотири групи. Члени «Клубу» запропонували групам різні ситуації, які необхідно було розіграти та визначити, яке право і ким з учасників було порушено.
            Під час колективного обговорення «Правовик» коментував кожну ситуацію  і вказував міру адміністративної чи кримінальної відповідальності, яку понесуть  учасники відповідно до чинних нормативно-правових актів.

 

             Потім групи працювали між собою. Вони намагались вмовити одна одну з'їсти шкідливу їжу, наводячи переконливі аргументи.

    Протягом зустрічі члени «Клубу «Правовик»» розповіли про види компаній, у які можна потрапити на вулиці, про віктимну поведінку та її наслідки, про значення «вулиці» для сучасного підлітка. Також ліцеїсти ознайомили восьмикласників з корисними пам'ятками «Як поводитися, коли зупинив поліцейський» і «Як вчасно сказати «Ні!»».

    Наостанок учні зробили висновок, що треба вибирати друзів з обережністю, дбати про здоров'я, твердо стояти на своєму та захищати права.

 

alt