Посвячення в ліцеїсти

Посвячення в ліцеїсти    9 жовтня традиційно до Дня юриста в Миколаївському юридичному ліцеї відбулося посвячення в ліцеїсти новачків 8, 9 та 10-х класів.

   На святі був присутній гість – Бараненко Дмитро Володимирович – заступник голови ради адвокатів Миколаївської області.

    Під час урочистої лінійки всі поринули у світ давньогрецьких міфів, серед яких є відома легенда про «яблуко розбрату». В образі богів та богинь на сцені ліцею виступили учні 10-А та 10-Б класів. З розповіді вісників богів Прометея (Даніл Медвідь) і Гермеса (Данило Мітін) ліцеїсти дізналися, що на бенкеті, організованому Зевсом (Артем Коноваленко), богиня сварки Ерида (Олександра Рудик) підкинула золоте яблуко з написом «Найпрекраснішій». Богині Гера (Катерина Капуста), Афіна (Світлана Пастушенко) та Афродіта (Марія Волощук) зчепилися через це. Кожна намагалася довести, що яблуко має належати їй. Зевс не ризикнув узяти на себе відповідальність, щоб вирішити, хто з них краща, адже розумів, чим це може обернутися. Він наказав Гермесу відвести богинь до Паріса (Артем Малахов), який два роки навчається в юридичному ліцеї. Гера, Афіна та Афродіта постали перед Парісом з проханням їх розсудити і пообіцяли йому різні винагороди. Добре зваживши все, Паріс вирішив, що яблука гідна найпрекрасніша Феміда – богиня правосуддя. Феміда (Трубнікова Валерія) звернулася до присутніх:

 

Тримаю міцно меч в руках,
І аргументи зважую на терезах.
Неупереджено шукаю я розв'язку,
На очі надягаючи пов'язку,
За справами людськими споглядаю,
Вирішую, хто винен, хто правий.
Прийняті рішення я рідко виправляю,
Не змінюю також і погляд свій.

 

 Посвячення в ліцеїсти

 

Тож поміркуйте, перш ніж щось зробити,
У мирі й злагоді всім треба жити!
Судіть по людях ви не тільки ззовні,
Хай світло у душі засяє повно.

 

    Директор ліцею Тамара Володимирівна Парамонова вручила учням фірмові бейджі та шеврони. Промовивши слово ліцеїста, учні зобов'язалися гідно нести це  звання, щодня шануючи ліцейські канони, виконали Гімн ліцею.

    Бараненко Дмитро Володимирович привітав учнів з отриманням почесного звання ліцеїста, побажав сил  і терпіння у вивченні профільних наук та успіхів у навчанні. Учениця 10-Б класу Аліна Б’ялік від імені всіх ліцеїстів привітала Дмитра Володимировича з професійним святом:

 

Всім відомо, що юрист
Має розум, вдачу, хист,
Працелюбний і активний,
Енергійний і спортивний,
Всюди встигне, бо моторний,
Роботящий і проворний.
Що не день – нові закони,
Справи, люди, перепони,
Документи, аргументи -
Словом, клопотні моменти.
Ніде бідному подітись,
Та немає сил журитись!
Сьогодні професійне свято!
Здоров'я зичимо багато,
Щоб був добробут у родині,
Правопорядок у країні,
Щоби щасливо вам жилося
І побажання це збулося!

 

 

                                                                              Прес-центр ліцею