Концерт до Дня пам'яті

Концерт до Дня пам’яті та примирення в юридичному ліцеї

Концерт до Дня пам'яті
     Воєнні пісні – особливий літопис свого часу. Це гарні пісні про любов до Вітчизни, ненависть до ворога, героїзм, сміливість, дружбу – про все, що допомагало вижити в жахливі роки Другої світової війни.

      6 травня в Миколаївському юридичному ліцеї відбувся концерт ансамблю народних інструментів «Узори» Миколаївської обласної філармонії.

     На заході був присутній шановний гість – учасник бойових дій на території республіки Афганістан в період 1979-1989 рр., член Миколаївської міської організації ветеранів Афганістану Миргородський Віктор Максимович.Концерт до Дня пам'яті

     Зі слів ведучої присутні дізналися історію створення пісень воєнних років. Артисти майстерно зіграли мелодії «Будапештского марша», «Смуглянки», «Молдавского марша». Під звуки народних інструментів солісти філармонії заспівали всім відомі пісні: «Нам нужна одна победа», «На безымянной высоте», «Пора в путь-дорогу», «Тёмная ночь», «День Победы».

    Найбільш хвилюючою частиною заходу став виступ самого ветерана. Віктор Максимович розповів про свого батька – учасника Другої світової війни, про події афганської війни та сьогоднішні події в зоні АТО. Він закликав учнів любити свою Батьківщину, шанувати пам'ять дідів і прадідів, пишатися воїнами, які захищають Україну.

Концерт до Дня пам'яті
     Учні ліцею та гості вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

     Протягом дня у вільний від занять час учні ліцею виготовляли стилізовані червоні маки з фетрової тканини як символ пам`яті жертв війни.

                                                                                   Прес-центр ліцею

 

Концерт до Дня пам'яті

     Концерт до Дня пам'яті