Практичний семінар

Практичний семінар у юридичному ліцеї

     Практичний семінар
Миколаївський юридичний ліцей перегорнув 20-ту сторінку своєї діяльності.

   15 квітня 2016 року в ліцеї пройшов практичний семінар «Юридичний ліцей: 20 років зростання. З досвіду впровадження історико-правового профілю», метою якого було ознайомити заступників директорів шкіл - кураторів профільного навчання, вчителів історії, правознавства як міста, так і області з досвідом впровадження історико-правового профілю в закладі нового типу.

   На семінарі був презентований спецвипуск газети «Історія України» (№2, 2016), в якому адміністрація, вчителі, керівник агітклубу «Правовик» поділилися досвідом створення дієвої моделі профільного навчання, адаптованої до потреб суспільства. Зокрема, редактор цієї газети Черкаська Л.С. (м. Київ) приїхала на цю зустріч, наголосила на тому, що не один рік співпрацює з учителями ліцею, а також вручила грамоти вчителям історії, які стали переможцями конкурсу ім. Волковинського.

    Учасники семінару мали можливість відвідати  бінарний відкритий урок у 8-А класі з історії, зарубіжної літератури, англійської мови за темою: «Митці на тлі культурно-історичних епох»; відкритий урок з правознавства у 9-А класі за темою: «Що таке злочин?» та психологічний тренінг «Як подолати стрес?».

    Під час дибрифінгу вчителі шкіл проаналізували відвідані уроки, зазначивши, що нові освітні технології, які використовують учителі ліцею, дають змогу учням не тільки засвоїти навчальний матеріал, але й творчо розвиватися. Вправи на подолання стресу, апробовані під час психологічного тренінгу, дають змогу легко вирішити певні конфліктні ситуації, подолати не тільки стрес, але й страх.

    Завідуюча лабораторією методики суспільствознавчих дисциплін МОІППО Михайлович Г.І., методист НМЦ Майборода Л.М. наголосили на тому, що такі семінари дають  змогу розширити знання вчителів щодо впровадження нових освітніх технологій на уроках суспільно-гуманітарного циклу, поділитися досвідом з колегами, обмінятися думками.

                                                                                        Методична служба ліцею

Практичний семінар

     Практичний семінар