Ціна чужої війни

     16 лютого 2016 року в рамках інформаційно-комунікаційного проекту «Україна – моя Батьківщина» до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та з нагоди річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О. Гмирьова відбулася зустріч «Ціна чужої війни». На неї завітали і учні 8-А класу Миколаївського юридичного ліцею (Вікторія Демидова, Марія Дем’яненко, Марія Кучеренко) разом з практичним психологом Ольгою Михайлівною Скляровою.

Ціна чужої війни
    Поспілкуватися з молоддю, розповісти про свій життєвий шлях та досвід, а також дати настанови молодому поколінню до бібліотеки завітали голова Миколаївської міської організації ветеранів Афганістану Сергій Полівода, учасник афганської війни та АТО Віктор Пономаренко, учасник бойових дій, ветеран війни в Афганістані Юрій Поляков. Гості ділилися спогадами, згадували побратимів та  демонстрували фотографії з особистих архівів.

    Студент МНУ ім. В. О. Сухомлинського Віктор Дробний розглянув події радянсько-афганського конфлікту крізь призму ХХІ століття. Психологи Миколаївської психологічної служби Ольга Склярова та Євгенія Курченко розповіли про «афганський синдром», соціально-психологічну реабілітацію військових та наголосили на тому, що найкращими «ліками» від «воєнної хвороби» є підтримка та увага близьких. Ціна чужої війни

  Через війну в Афганістані Миколаївщина не дочекалася 62 воїнів-інтернаціоналістів. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а також поклали квіти до імпровізованого монументу воїнам-інтернаціоналістам.

    Такі зустрічі дуже корисні для сучасного молодого покоління, адже завдяки їм юнаки та дівчата починають розуміти, що головною цінністю є мир та людське життя.

Ціна чужої війни