Конкурс поезії ім. Бойченка

Конкурс поезії ім. Бойченка
     14 жовтня в Миколаївському міському будинку вчителя пройшов V конкурс читців української сучасної патріотичної поезії імені Валерія Бойченка.

 

    Як торік, конкурс відбувся у час російської агресії. Його проведення серед дітей та юнацтва є поповненням іншої армії, яка сприяє національному відродженню України. А значить і її могутності, адже слово також є зброєю. 
    Понад 160 школярів Миколаївщини змагалися у виразності патріотизму протягом більш як п'яти годин у двох залах. Участь у конкурсі взяли і дві учениці нашого ліцею - девятикласниці Варвара Давидян і Юліана Сушко.Конкурс поезії ім. Бойченка

 

    Перед початком заходу всіх його учасників урочисто привітали народний депутат України V скликання, голова оргкомітету і Миколаївської обласної організації Народного Руху України, президент Миколаївського фонду «Дітям України» Юрій Діденко та виконавчий директор Миколаївського фонду «Дітям України» Катерина Рижова. Юрій Діденко відзначив, що конкурс відбувається в святий для українців день Святої Покрови, створення УПА та День захисника України. Член спілки письменників Людмила Чижова зауважила, що Валерій Бойченко своїм життям робив усе, щоб українські цінності запанували в нашому краї, і учасники своєю творчою наснагою, читаючи його твори, і не тільки, підтвердили цю істину.

    У цей день звучали українські патріотичні поезії місцевих авторів Валерія Бойченка, Дмитра Креміня, Людмили Чижової, Віри Марущак та Ліни Костенко, Василя Стуса, Бориса Мозолевського, Олекси Різниченка, Миколи Вінграновського та інших, що органічно впліталися в сьогодення.

    Варвара Давидян продекламувала поезію Ліни Костенко «Чадра Марусі Богуславки», адже в образі Марусі Богуславки втілено жіночий ідеал наших предків. Це жінка, яка визволила козаків з неволі, хоч і підкорилася життєвим обставинам, виявилася сильною духом, подолала в собі страх, схований під чадрою. Її вчинок гідний великої поваги і є яскравим виявом патріотизму. Юліана Сушко прочитала вірш поета-земляка Дмитра Креміня під назвою «Камені Мигії», сповнений щирих почуттів до рідного краю та переживань за його майбутнє. Учениця посіла ІІІ місце в конкурсі і була нагороджена дипломом.

Конкурс поезії ім. Бойченка
    Вітаємо, дівчата, і бажаємо вам нових перемог!

За матеріалами прес-служби НРУ