Посвячення в ліцеїсти

Посвячення в ліцеїсти
    8 жовтня традиційно до Дня юриста в Миколаївському юридичному ліцеї відбулося посвячення в ліцеїсти. Щоправда, цього разу в ліцеїсти були посвячені не лише 10-ті, а всі класи (окрім 11-х, які пройшли таку процедуру в минулому навчальному році).

    На святі була присутня гостя – виконуюча обов’язки начальника Миколаївського міського управління юстиції Ольга Сергіївна Бадалова.Посвячення в ліцеїсти

    Під час урочистої лінійки присутні поринули у світ давньогрецьких міфів, серед яких є відома легенда про «яблуко розбрату». В образі богів та богинь на сцені ліцею виступили учні 10-А класу. З розповіді вісника богів Прометея (Віорел Безбабний) ліцеїсти дізналися, що на бенкеті, організованому Зевсом (Євген Остропольський), богиня сварки Ерида (Анастасія Іванець) підкинула золоте яблуко з написом «Найпрекраснішій». Богині Гера (Ангеліна Корпань), Афіна (Тетяна Печериця) та Афродіта (Ксенія Пустовіт) зчепилися через це. Кожна намагалася довести, що яблуко має належати їй. Зевс не ризикнув узяти на себе відповідальність і вирішити, хто з них краща, адже розумів, чим це може йому обернутися. Він наказав Гермесу (Євген Горобець) відвести богинь до Паріса (Олександр Семенов), який два роки навчається в юридичному ліцеї. Гера, Афіна та Афродіти постали перед Парісом з проханням їх розсудити і пообіцяли йому різні винагороди. Добре зваживши все, Паріс вирішив, що яблука гідна найпрекрасніша Феміда – богиня правосуддя. Феміда (Ірина Партем) звернулася до присутніх%

Тримаю міцно меч в руках,
І аргументи зважую на терезах.
Неупереджено шукаю я розв'язку,
На очі надягаючи пов'язку,
За справами людськими споглядаю,
Вирішую, хто винен, хто правий.
Прийняті рішення я рідко виправляю,
Не змінюю також і погляд свій.

 

Тож поміркуйте, перш ніж щось зробити,
У мирі й злагоді всім треба жити!
Судіть по людях ви не тільки ззовні,
Хай світло у душі засяє повно.

Посвячення в ліцеїсти
    Д
иректор ліцею Тамара Володимирівна Парамонова вручила учням фірмові бейджі та шеврони. Давши слово ліцеїста, десятикласники зобов'язалися гідно нести це звання, щодня шануючи ліцейські канони, виконали Гімн ліцею.

    Гостя привітала учнів з їхнім святом, побажала сил і терпіння у вивченні профільних наук й успіхів у навчанні. Учениця 10-Б класу Мирослава Альба від імені всіх ліцеїстів привітала Ольгу Сергіївну з професійним святом:

Всім відомо, що юрист
Має розум, вдачу, хист,
Працелюбний і активний,
Енергійний і спортивний,
Всюди встигне, бо моторний,
Роботящий і проворний.
Що не день - нові закони,
Справи, люди, перепони,
Документи, аргументи -
Словом, клопотні моменти.
Ніде бідному подітись,
Та немає сил журитись!
Сьогодні професійне свято!
Здоров'я зичимо багато,
Щоб був добробут у родині,
Правопорядок у країні,
Щоби щасливо вам жилося
Й побажання це збулося!

 

   Нагадаємо, що перше посвячення в ліцеїсти в Миколаївському юридичному ліцеї відбулося 5 квітня 1997 року. З 2011 року ми присвячуємо цей захід Дню юриста.