XIII Міжнародний конкурс Web-дизайну

 

Vivat юридичний ліцей!!!

Перемога учня 11 класу Миколаївського юридичного ліцею

Лавіденка Деніела Вікторовича

у XIII Міжнародному конкурсі із

Web-дизайну та комп'ютерної графіки.

Номінація "3-D анімація". 

Так-так – це не помилка! Звичайно, юриспруденція далеченько від  Web-дизайну та комп'ютерної графіки і в профільному навчальному закладі «непрофільні»  таланти  нечасто зустрічаються, але ж так буває!

«Йому все цікаво!» - це, якщо «коротенько», про Деніела!  Навчався він у Миколаївському юридичному ліцеї з 9 класу і в цьому році став випускником, тому про перемогу ми дізналися тоді, коли він вже став студентом Одеської Національного університету «Морська академія». З перших днів перебування у ліцеї нас, педагогів, приємно вразили його всебічні захоплення, творчість, нестандартне мислення, креатив. Усі його захоплення навіть перелічити неможливо! Вивчаючи курс «Теорія і методи наукового дослідження», йому цікавим було питання про визначення кількості корисного сну з точки зору психології та фізіології людини – і він презентував на цю тему свою роботу на науково-практичній конференції. Вечори відпочинку у ліцеї також не обходилися без фортепіанного супроводу Деніела. А ще – два роки поспіль перемоги у Міжнародному конкурсі музичного мистецтва у м. Албена (Болгарія) і м. Майорі (Італія). У 10 класі не було навіть сумнівів, кого призначити капітаном команди для участі ліцеїстів у міському конкурсі про історію Миколаївщини «Асорті-інтелект», і ми здобули перше місце.

«У здоровому тілі – здоровий дух», - так він із посмішкою відповідав тим, хто дивувався, як у нього вистачає часу ще й на відвідування ліцейського спортивного гуртка «Загальна фізична підготовка». Окрім цього, Деніел є активним учасником велопробігів, які організовуються в нашому місті до різних заходів патріотичного спрямування. І ще багато цікавого в його активі.

А як же комп’ютерна графіка? З перших уроків інформатики учень показав високу зацікавленість комп’ютерною графікою, тому мотивувати його діяльність вчителю було неважко. Головне – необхідно було ставити реальні завдання, бо ж,  перш за все, він брався за роботу, яка максимально могла бути корисною, наближеною  до життя. Все починалося з  міського дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу аматорського фільму, комп'ютерної графіки та анімації «Весна». Ще в 9 класі Деніел «загорівся» перепланувати подвір’я  ліцею, змінити дизайн фасаду – створив проект в 3-D форматі, за яким ліцей з оновленим фасадом є частинкою екозони міста, з вітряками, сонячними батареями. У 10 класі був соціальний рекламний ролик на тему екології і остання його робота – соціальний рекламний ролик «Україна майбутнього». За всі ці роботи Деніел отримав перші місця в міському та обласних конкурсах. А з останньою – посів перше місце у XIII Міжнародному конкурсі із Web-дизайну та комп'ютерної графіки у номінації "3-D анімація".

«Україна майбутнього» - соціальний ролик, спрямований на пробудження патріотичної свідомості населення, впевненості у майбутньому країни. У роботі розкривається ідея єдності народу в досягненні заповітної мрії кожного українця - створення високорозвиненої незалежної держави.

Виконуючи роботу, учень витратив 90 годин і застосовував комп’ютерні програми:

·                   Lumion 3D 3.0

·                   Adobe After Effects CC

·                   Adobe Premier Pro CC

·                   Adobe Photoshop CS6

·                   Google Sketch UP

·                   Movavi Video Converter

             

Учень отримав сертифікат та диплом.  Також сертифікат отримав вчитель інформатики Чадова Алла Анатоліївна - керівник конкурсанта (додаються в окремих файлах).

http://webdesign.vntu.edu.ua/ (посилання на ресурс, що підтверджує інформацію)