Національний вернісаж

Участь у «Національному вернісажі»

     З вересня у Миколаївському краєзнавчому музеї стартувала вікторина «Національний вернісаж».

    І тур проходив з 1 вересня по 1 жовтня у заочній формі. У ньому взяли участь і учні нашого ліцею: Давидян Варвара, Потьомкін Іван, Шилюк Анна, Мухарський Леонід, Романішина Поліна, Сушко Юліана (8-А),  Воробйова Діана, Домбровська Яна, Краснощеко Дар'я, Партем Ірина, Пустовіт Ксенія, Ревицька Руслана, Білий В'ячеслав (капітан) (9-А). Вони повинні були до 10 жовтня відповісти на запитання з історії краю, які були опубліковані на сайті музею, і відправити відповіді за електронною адресою. Завдання виконувалися колективно. Оцінювались повнота та правильність відповідей.

    ІІ тур (13 жовтня - 13 листопада), до якого за результатами І туру пройшли 28 команд міста й області, очно-заочний. У цьому турі від нашого ліцею взяли участь: Давидян Варвара, Потьомкін Іван, Шилюк Анна, Мухарський Леонід, Сушко Юліана (8-А), Білий В'ячеслав, Воробйова Діана, Краснощеко Дар'я, Партем Ірина (9-А). Для того, щоб відповісти на запитання ІІ туру, була розроблена віртуальна екскурсія по залах Миколаївського краєзнавчого музею і розташована на сайті музею. Учасники скористалися можливістю самостійно відвідати музей і відповісти на запитання вікторини. Усі завдання цього туру були зашифровані в музейних експонатах. Відповіді були надіслані учасниками на електронну поштову скриньку музею та оброблені експертною комісією, що складалася з працівників музею.

   У ІІІ турі (5 грудня) до Миколаївського краєзнавчого музею були запрошені дев'ять команд-переможців, які продемонстрували свої знання в інтелектуальній настільній грі «Миколаєву 225 років». Команда Миколаївського юридичного ліцею посіла ІІ місце: Білий Вячеслав (капітан), Краснощеко Дар'я, Воробйова Діна, Пустовіт Ксенія (9-А), Давидян Варвара, Потьомкін Іван, Мухарський Леонід (8-А), Горожанкіна Юлія (10-А).

    Вітаємо і бажаємо нових досягнень!

Учасники «Національного вернісажу» поділилися своїми враженнями:

    «Я живу в найкращому у світі місті, і помиляються ті, хто вважає Миколаїв звичайнісіньким містечком.

    Я та мої друзі з ліцейської команди «Феміда» впевнені у тому, що багатовікова історія нашого краю продовжується у кожному громадянинові Миколаєва.

    Мені пощастило стати учасником вікторини. Я вдячна організаторам за вдалу ідею об'єднати у межах цього заходу юних патріотів рідного міста. Для мене «Національний вернісаж» став не тільки можливістю випробувати свої сили, а і дізнатися якомога більше про рідний край.» (Пустовіт К.)

 

Національний вернісаж
      Національний вернісаж
       
Національний вернісаж
  Національний вернісаж