Батьківські дебати у МОІППО

    12 грудня учні Миколаївського юридичного ліцею разом із батьками взяли участь у батьківських дебатах «Медіакультура родини», які відбулися на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

    Мета проведення заходу - підвищення рівня медіакультури батьків в умовах сучасного медіапростору, активізація діяльності педагогів щодо питань взаємодії з родинами вихованців, стимулювання творчої та професійної активності педагогів у процесі співпраці з батьками, підтримання інтересу педагогів до подальшого вивчення теми «Медіакультура родини».

   Під час дебатів обговорювалися актуальні питання, зокрема - вплив сучасних медіапродуктів на дітей раннього та дошкільного віку; медіаризики для дітей молодшого шкільного та підліткового віку; діти в соціальних мережах: позитивні та негативні наслідки; роль позашкільних закладів у процесі соціалізації дітей та молоді; мета та завдання курсу «Медіакультура» у загальноосвітньому навчальному закладі, медіакультура родини.

    Учасники дебатів звернули увагу на актуальну проблему сьогодення - співпраця батьків зі школою в питанні формування медіакультури дитини.

    У дебатах брали участь педагогічні працівники, психологи, спеціалісти обласного центру здоров'я, представники батьківської громадськості, влади, засобів масової інформації, духовенства (80 осіб).

    У ході дебатів напрацьовані рекомендації для батьків з проблеми медіаризиків для дитини дошкільного, молодшого шкільного та підліткового віку.

 

 

 Батьківські дебати у МОІППО