Клуб Правовик у ЗОШ №51

 

Клуб Правовик у ЗОШ №51
   11 грудня члени «Клубу «Правовик»» Миколаївського юридичного ліцею виступили з правопросвітницькою програмою перед учнями 5 клас
у ЗОШ №51: Константиновський Сергій, Шерстюк Вікторія, Погорілий Максим (10-А), Дубровіна Катерина, Садченко Володимир, Ословська Дарина, Манченко Владислав (10-Б).

5-класники зазирнули до чарівної скриньки, в якій, за словами ліцеїстів сховано найцінніший скарб планети Земля, переглянули відео, з якого дізналися історію виникнення прав людини та створення основних міжнародних документів, що закріплюють права людини та дитини зокрема. 

Наголосивши, що в основі прав лежать реальні потреби людей, члени «Клубу «Правовик»» запропонували учням скласти перелік того, що їм потрібно для щастя. Записавши назване на дошці, ліцеїсти пояснили дітям, що більшість із зазначеного – не потреби, а дитячі забаганки, і попросили їх викреслити.

Члени «Клубу «Правовик»» наголосили, що з повним списком прав дитини можна ознайомитися в Конвенції ООН про права дитини. Ліцеїсти роздали всім 5-класникам по статті Конвенції. Учні повинні були їх мовчки прочитати і, дивлячись на ілюстрації, спробувати впізнати свою статтю.

На завершення заходу учні ще раз назвали права дитини
та поділилися враженнями про виступ «Клубу «Правовик»».

 

 

Клуб Правовик у ЗОШ №51

    
Клуб Правовик у ЗОШ №51

    
Клуб Правовик у ЗОШ №51