З Днем Перемоги!

З Днем Перемоги!
    7 травня в Миколаївському юридичному ліцеї було проведено конкурс інсценованої воєнної пісні, присвячений 69 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

     На концерті були присутні шановні гості: ветерани ВВВ Слюсар Олексій Павлович, Пономаренко Іван Антонович і Набоков Євген Васильович; а також віце-президент громадської організації «Кронос», випускник нашого ліцею Кравченко Олексій Васильович.

     Захід проходив за двома сюжетними лініями: листи з фронту та пісні воєнних років. Ведучі (учні 10-А - Тихнєв І. та Білоус Л.) розповіли історії створення, а класні колективи інсценували пісні «Тёмная ночь» (9-А), «Три танкиста» (10-А), «Смуглянка» (11-А), «Синий платочек» (8-А), «Нам нужна одна победа» (11-Б), «В лесу прифронтовом» (10-Б). Учні 11-Б Лопата М., Федчак І., Левченко В., Лісовський С., Вороніна Д. та Бондаренко В. (11-Б) під керівництвом викладача курсу «Людина і світ» Коваленко Ольги Петрівни підготували композицію, яка була створена на основі віршів та уривків з фронтових листів.З Днем Перемоги!

      Вчитель фізкультури Горохова О.В. привітала ветеранів піснею «Ах, эти тучи в голубом». Кравченко О.В. представив фрагмент авторської трилогії «978: Чтобы помнили», який був створений до 70-ї річниці визволення Миколаївської області від німецько-фашистських загарбників та виконав пісню «Журавлі».

    Найбільш хвилюючою частиною заходу стали виступи самих ветеранів. Слюсар Олексій Павлович закликав учнів любити та поважати Батьківщину, побажав усім миру та спокою. Пономаренко Іван Антонович розповів про фронтове життя, свої бойові подвиги, згадав та заспівав пісні, що виконували на війні артилеристи.

       На завершення ведучі звернулися до присутніх із закликом:

    Помните!

Через века, через года.

Помните!

О тех, кто уже не придёт никогда.

Помните!

Не плачьте, в горле сдержите стоны,

Горькие стоны.

Памяти павших будьте достойны.

Вечно достойны!


       Також в цей день ліцеїсти привітали мешканців мікрорайону святковими листівками.

 

З Днем Перемоги!
    З Днем Перемоги!
    З Днем Перемоги!
          
З Днем Перемоги!
  З Днем Перемоги!
  З Днем Перемоги!
         
З Днем Перемоги!