Круглий стіл

Круглий стіл
     11 квітня за ініціативою в.о. начальника міліції м. Миколаєва Валерія Борисовича Коби відбулося засідання «круглого столу», в якому взяли участь співробітники Миколаївського міського управління міліції, викладачі та студентські  та учнівські активи навчальних закладів міста.

   Серед запрошених були представники Національного університету кораблебудування ім. А. Макарова, Державного університету ім. П.Могили,  ліцею «Педагог» та інші. Від Миколаївського юридичного ліцею на заході були присутні: директор Парамонова Т.В., заступник директора з виховної роботи  Гіль С.В., голова Учнівської Ради Багрій О. (10-А), екс-голова Учнівської Ради Чепко Є. (11-А) та вихованець МДШ Марченко О. (11-Б). 

    Темою, яка обговорювалася, була взаємодія правоохоронних органів з населенням, бачення сучасної молоді моделі «нової» міліції, шляхи покращення її роботи очима громадськості. Засідання проходило у формі диспуту. Кожен з присутніх мав змогу висловити свою точку зору та бачення того, як повинна працювати міліція міста.

     Присутні висловили побажання того, щоб правоохоронці були ближче до народу, якомога частіше відвідували трудові колективи, навчальні заклади, підприємства й розповідали людям про політичну та криміногенну ситуацію в країні, поводили правопросвітницьку роботу серед молоді.  

      Також, було запропоновано більше організовувати виступів в засобах масової інформації й надавати кваліфіковані коментарі з правових питань. Адже, як з'ясувалося під час диспуту, найбільше на світогляд молодих людей впливає не стільки Інтернет, як телебачення, де висвітлення подій, які відбуваються в державі, не завжди є об'єктивним.Круглий стіл

    Одностайні були присутні і у питанні щодо неприпустимості залучення молоді у проведенні мітингів, акцій політичного характеру, тощо.

   Також під час зустрічі обговорювалися питання залучання педагогів та психологів до роботи з «важкими» підлітками й тими, які скоїли правопорушення.

     Сподіваємось, усі побажання та пропозиції, що висловлювали учасники заходу щодо покращення роботи миколаївської міліції, будуть прийняті до уваги.